Szolgáltatásaink

Játszócsoport
A III. kerület 10 bölcsődéje közül jelenleg 1 bölcsődében –  Szérűskert bölcsődében vehetik igénybe a szülők a Játszócsoport szolgáltatást hétfőtől péntekig, 9:30-12:30 óráig. A szolgáltatás igénybevételéhez telefonos bejelentkezés szükséges, melyet a +3613886509-es telefonszámon tudnak megtenni.
Szolgáltatásunkat szívből ajánljuk azoknak a Gyes-en lévő édesanyáknak és gyermekeiknek, akik egy közös játékkal, beszélgetéssel teli délelőttöt szeretnének eltölteni bölcsődei környezetben, akár a bölcsődei beszoktatást megelőzően, segítve ezzel a szocializációt. Ez az idő alkalmas arra, hogy gyermeküket közösségi helyzetben lássák. A játszócsoport lehetőséget nyújt arra, hogy a szülő kicsit kizökkenjen a mindennapi monotóniából. A játszócsoport támogatás; segítség a szülőnek, ha elbizonytalanodott, vagy bizonyos nevelési helyzetekkel kapcsolatban kérdései merülnek föl.
A délelőtt folyamán a játszócsoportba egy tapasztalt háziasszony várja a gyermekeket és szüleiket, aki a megfelelő szakmai tudás mellett személyes tapasztalatokkal is rendelkezik a gyermeknevelésről.
A szolgáltatás díja (étkezéssel): 2500 Ft/alkalom, kerületen kívüli gyermek esetén: 3.500 Ft/alkalom
(12/2023. (III.23.) önkormányzat rendelete, hatályos: 2023.04.01.).

Időszakos gyermekfelügyelet
Az időszakos gyermekfelügyeletet a bölcsődei ellátásban nem részesülő gyermekek szülei kérhetik, amennyiben elfoglaltságuk van, akár a hét több napján is. A szolgáltatás minden kerületi bölcsődében igénybe vehető.
A kisgyermekek érdekében, a bölcsődei beszoktatáshoz hasonlóan ebben az esetben is a szülővel történik a fokozatos beszoktatás. A szülő a szolgáltatás igénybevételekor arra vonatkozóan megállapodást köt a bölcsődével.
A szolgáltatás díja (étkezéssel együtt): 6.000 Ft/alkalom, kerületen kívüli gyermek esetén: 7.000 Ft/alkalom
(12/2023. (III.23.) önkormányzat rendelete, hatályos: 2023.04.01.).

Sószoba
A gyermekek egészségvédelmét szem előtt tartva, szolgáltatásunk már a kerület 7 bölcsődéjében – Csillaghegyi Makovecz bölcsőde, Kerék, Medgyessy, Mókus, Szél, Szérűskert, Víziorgona 1 Bölcsődében – vehető igénybe, előzetes bejelentkezés alapján, délutáni időpontokban.
Célunk a szolgáltatás biztosításával a kisgyermekek immunrendszerének erősítése.

Vendégebéd
A szolgáltatás minden bölcsődénkben igénybe vehető. A bölcsődék közelében élő kismamáknak, családoknak, idős vagy egyedülálló embereknek kívánunk segítséget nyújtani azzal, hogy a bölcsődék méltán jó hírű konyháin az igények szerint biztosítjuk befizetés esetén a finom, házias ételeket. Az étlap összeállítását szakképzett élelmezésvezető végzi, dietetikus segítségével. Az étlap megfelel a korszerű táplálkozási alapelveknek. Változatos konyhatechnikai eljárással készülnek az ételek, szezonális alapanyagokból, megőrizve a házias jelleget.
A szolgáltatás díja: 1.660.- Ft/adag
(12/2023. (III.23.) önkormányzat rendelete, hatályos: 2023.04.01.).

Szülő-csecsemő és kisgyermek konzultáció
A konzultáció a Szél Bölcsődében vehető igénybe, előzetes, telefonos egyeztetés után. A szolgáltatást igénybe vevő szülők képzett szakembertől kaphatnak segítséget csecsemő és kisgyermekkori olyan problémák esetében, mint a csecsemőkori gyakori sírás, szoptatási nehézség vagy kisgyermekkori étkezési, alvási, viselkedési nehézségek.
Telefonszám: 368-5978
A szolgáltatás díja: 3500 Ft/alkalom, nagycsaládos, koraszülött, SNI-s gyermek 2000Ft/alkalom, kerületen kívüli gyermek esetén: 6.000 Ft/alkalom
(12/2023. (III.23.) önkormányzat rendelete, hatályos: 2023.04.01.).

Humánkineziológia – mozgásterápia és masszázs
A szolgáltatás a Csillaghegyi Makovecz Bölcsődében, a Kerék Bölcsődében és a Víziorgona 1 Bölcsődében vehető igénybe. Előzetes, telefonos bejelentkezés szükséges.
A terápia lényege a sérült gyermekek fizikai állapotának meghatározása és célzott fejlesztése. Cél, hogy minél több taktilis és kinesztetikus inger érje a gyermeket. A terápia támogatja idegrendszerük és intelligenciájuk fejlődését, mozgáskoordinációjuk kialakulását. A foglalkozások egyénre szabottak és igazodnak a gyermek mozgásfejlődési szintjéhez.
Telefonszám: Kerék Bölcsőde: 388-9527, Csillaghegyi Makovecz és Víziorgona 1 Bölcsőde: 243-00-00
A szolgáltatás díja: 3500 Ft/alkalom, nagycsaládos, koraszülött, SNI-s gyermek 2000Ft/alkalom, kerületen kívüli gyermek esetén: 7.000 Ft/alkalom
(12/2023. (III.23.) önkormányzat rendelete, hatályos 2023.04.01.).