Alapítvány

 

alap

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Kérjük adója 1%-val Ön is támogassa az Óbudai Bölcsisekért Alapítványt!

Adószámunk: 18131419-1-41

Köszönjük szépen!

Kedves Szülők, Nagyszülők, Támogatók!

2020-ban ismét jótékonykodhatunk az adónk 1%-ával!

Szeretnénk, ha Önök is részt vennének közös sikereinkben és az adójuk 1%-át alapítványunk, az Óbudai Bölcsisekért Alapítvány javára ajánlanák föl.

Terveink 2018-ban:

Az elmúlt évben 1 500 000 Ft érkezett a számlánkra támogatóinktól kapott adó 1%-okból! Nagyon köszönjük – a bölcsődés gyermekek nevében – Mindenkinek!

Ezt az összeget újabb, egyedi tervezésű, fából faragott rugós játszótéri játékokra fordítjuk, melyeket külön a mi igényünkre terveznek, készítenek a kapolcsi Ilona Malom Műhelyben.

Idén is hagyományosan megszervezzük az „Örömóra” jótékonysági rendezvényt a Kerek zenekar közreműködésével.

Zenei fejlődésgondozás programunkhoz újabb népzenei CD-t adunk ki, amihez a Nemzeti Kulturális Alap támogatását elnyertük pályázatunkkal.

Köszönjük minden kedves Támogatónknak, hogy adójuk 1%-ával közös céljaink megvalósításához idén is hozzájárulnak!

a kuratórium nevében Palaczkiné L. Melinda elnök

 

…Az alapítványról….

Név: Óbudai Bölcsisekért Alapítvány
Székhely: 1035 Budapest, Szél u. 23-25.
Adószám: 18131419-1-41

Az Óbudai Bölcsisekért Alapítvány 2008-ban jött létre. Az Alapítvány célja elsősorban az Óbudai Egyesített Bölcsődék keretében működtetett bölcsődékben ellátott gyermekek szakmai és tárgyi ellátási színvonalának emelése. Ezen belül a bölcsődés gyermekek pihenő és játszókörnyezetének folyamatos fejlesztése, a bölcsődei környezet és a nevelés tárgyi és szakmai feltételeinek javítása, így a bölcsőde játékeszközeinek és könyvállományának folyamatos bővítése, az elavult eszközök cseréje, a kültéri és beltéri játszókörnyezet biztonságossá és egészségesebbé tétele és fejlesztése, a bölcsődei szakemberek szakmai ismereteinek bővítése. Az Alapítvány célja másodsorban a bölcsődében ellátott gyermekek családjainak mentális támogatása.

 

Az Alapítvány tevékenységei:

Sószobák kialakítása a bölcsődékben: A tények, -hogy főleg a nagyvárosokban, így Budapesten is az allergiában, a légzőszervi betegségekben szenvedők száma évről évre jelentős mértékben emelkedik- csak megerősítették a Kuratórium tagjait abban, hogy igény van a sószobák működtetésére. A bölcsődében a kisgyermekek napirendbe illesztve látogatják a sószobát betegség megelőzés céljából, kihasználva a sós klíma hörgőtágító, immunerősítő hatását. Alapítványunk 2017 decemberében a negyedik bölcsődei sószoba átadásával járult hozzá a kerületi kisgyermekek egészségvédelméhez.

Kiadványaink:

„Süssünk, főzzünk valamit, azt is megmondjuk, hogy mit” szakácsfüzet, melynek 2. kötete már diétás recepteket is tartalmaz, tápanyagszámítással.

„A hangok ölelése bölcsődés korban” című DVD, ami a bölcsődében elhangzó mondókákat és énekeket tartalmaz.

„Mit hoz az álom? Boldog Karácsonyt!” című vers és gondolat gyűjtemény az Adventi készülődés jegyében.

Fa játékok telepítése a kertekbe: Évről évre újabb, egyedi tervezésű, faragott fajátékokat telepítünk a bölcsődék játszókertjeibe.

Élő népzene a bölcsődékben CD albumok kiadása: 2014-től bölcsődéinkben a Kerek Zenekar minden héten elhozza bölcsődéinkbe a népzene világát, hogy visszataláljunk gyökereinkhez. Mottónk: „A népdallal együtt nevelkedett a nyelv.”– Kodály Zoltán. Ezen kezdeményezés életre hívta az Élő népzene a bölcsődében, népi bölcsisségek című CD I., II., majd III. albumát a gyermekek zenei fejlődés-gondozásához. A program elismeréseként 2015. április 21-én a Magyar Bölcsődék Egyesülete Forrai Katalin Díjat adományozott intézményünk részére – Forrai Katalin zenepedagógiai örökségének, a bölcsődei nevelés alapértékeként való közvetítéséért.