Archívum

TÚL A NEHEZÉN – avagy élet a koronavírus után

Beindult az élet, nyüzsgés és rohangáló gyermekek hada fogadja immár Óbudán a bölcsődékbe látogatókat, újra indulnak a különböző szolgáltatások. Nyoma sincs már a karanténnak, egyedül a bejáratoknál elhelyezett fertőtlenítőszeres flakon idézi az elmúlt időszakot.

Az Óbudai Egyesített Bölcsődék újranyitotta kapuit, de már nem ügyeleti rendszerben. A gyermekek zökkenőmentesen tértek vissza a hosszú távollét után. Nagy segítség nekik és a szülőknek, hogy mindenki a saját bölcsődéjébe, a saját kisgyermeknevelőihez, a megszokott környezetbe érkezhetett. Fontos, hogy a szülők fegyelmezetten, az új szabályok betartásával hozzák be gyermekeiket reggelente. Szerencsére beköszöntött a jó idő, így a kicsik a lehető legtöbb időt töltik a játszókertben. Ilyenkor a kisgyermeknevelők fokozottan ügyelnek arra, hogy mindenki védve legyen a Nap káros sugaraitól, ezért naptejjel és napkalappal védekeznek. Nagy meleg esetén odafigyelnek a bőséges folyadékbevitelre is.

Júliustól újra indult az időszakos gyermekfelügyelet és a játszócsoport szolgáltatás is.

Ez utóbbi fizetős lehetőség már negyedszázada működik Óbudán. Azoknak a családoknak, gyerekeknek szól, akik még nem járnak közösségbe, de a szocializációhoz fontos számukra a közösségi élmény megszerzése. A játszócsoportba jelenleg a Szérűskert Bölcsődében várják szeretettel hétköznap délelőttönként 9 órától a kisgyermekeket és kísérőiket.

  • Szérűskert Bölcsőde, 1033 Budapest, Szérűskert u. 35. (+3613886509)

Az időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatás minden óbudai bölcsődében elérhető.

Április végén lezárultak a bölcsődei jelentkezések. Az új nevelési évben tíz óbudai bölcsőde várja a kerület félévesnél nagyobb gyermekeit, összesen 956 bölcsődést. Az előjegyzésbe felvételt nyert gyermekek szüleinek augusztusban szülői értekezletet tartanak. A „Bölcsődekóstolgatóra” is (szintén augusztusban) nagy szeretettel várják majd az új bölcsődéseket. Ezekről az időpontokról az Óbudai Egyesített Bölcsődék honlapjáról és Facebook oldaláról, illetve a bölcsődék bejáratánál kifüggesztett tájékoztatóból értesülhetnek.