Mit nyújtunk a családoknak?
  • Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntartásában működő 10 bölcsőde (Bölcsődéink) közül a kerületi családok gyermekeik számára a legmegfelelőbbet választhatják.
  • A szakmai előírásoknak megfelelően kínáljuk fel a szülővel történő fokozatos beszoktatást, átsegítve ezzel a kisgyermekeket és a családokat az első elválás nehézségein. A beszoktatás során a szülők bepillanthatnak a mindennapi eseményekbe, láthatják hogyan és milyen tevékenységek zajlanak a bölcsődékben.
  • A családlátogatás lehetőségét kínáljuk a családok számára, mely megelőzi a beszoktatást. A kisgyermeknevelők egy előre egyeztetett időpontban látogatják meg a családot, így a kisgyermek a számára biztonságot jelentő családi környezetben találkozhat először azokkal a személyekkel, akik majd a bölcsődében fogadják. A szülőknek a szülőcsoportos beszélgetésen túl egy ismerkedési lehetőség a kisgyermeknevelőkkel; mód van arra, hogy kérdéseikre egy nyugodt beszélgetés keretében választ kapjanak.
  • A családok számára a Bölcsődekóstolgató programmal adunk lehetőséget arra, hogy bölcsődéinket jobban megismerjék. Minden évben, a beszoktatási időszakot megelőzően nyitott napot rendezünk, mely kötetlen játékot biztosít a gyermekeknek és ismerkedési, beszélgetési lehetőséget a szülőknek. Célunk, hogy közelebb hozzuk a bölcsődét, mint intézményt a családokhoz.
  • Bölcsődéinkben biztosítjuk a sajátos nevelési igényű gyermekek integrálását. A Kerék Bölcsődében a szakvéleménnyel rendelkező kisgyermekek fejlesztését, a pedagógiai szakszolgálattól kirendelt korai fejlesztők / gyógypedagógusok végzik. Az ő tevékenységüket humánkineziológusok segítik.
  • A gyermekélelmezésben igen nagy gondot fordítunk a diétát igénylő kisgyermekekre is. A diétás étlap összeállításában dietetikus segíti az élelmezésvezetők munkáját. A gyermekek számára a diétás étkezést szakorvosi – gasztroenterológus – igazolással tudjuk biztosítani a Szél, illetve a Medgyessy bölcsődében, a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet 15 paragrafusa alapján.