Alapítvány

 

alap

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Kérjük adója 1%-val Ön is támogassa az Óbudai Bölcsisekért Alapítványt!

Adószámunk: 18131419-1-41

Köszönjük szépen!

Kedves Munkatársak, Kedves Támogatók!

2016-ban ismét jótékonykodhatunk az adónk 1%-ával!

Szeretnénk, ha munkatársaink részt vennének közös sikereinkben és az adójuk 1%-át saját alapítványunk, az Óbudai Bölcsisekért Alapítvány javára ajánlanák/ajánlanátok föl.

Milyen sikerekkel büszkélkedhet az idén nyolc éves alapítványunk?

„Süssünk, főzzünk valamit, azt is megmondjuk, hogy mit” szakácsfüzet I. és II. kötet

„Mit hoz az álom? Boldog karácsonyt!” Adventi kiadvány ünnepi gondolatokkal, versekkel

Sószobát alakítottunk ki a Szérűskert és a Mókus és a Kerék bölcsődékben – betegség megelőző, immunrendszer erősítő céllal.

Favonatot, mászókákat telepítettünk több bölcsőde udvarára, és szobai fejlesztő eszközöket, játékokat vásároltunk a kisgyermekeknek.

„A hangok ölelése bölcsődés korban” DVD-t készítettünk, melyen mondókák láthatók, hallhatók.

Az „Élő népzene a bölcsődében” programunk kapcsán Népi bölcsisségek címmel két népzenei CD-t adtunk ki – ezzel a gyermekek zenei fejlődés-gondozását támogatjuk.

Terveink 2016-ban:

Az elmúlt évben 1 500 000 Ft érkezett a számlánkra támogatóinktól kapott adó 1%-okból! Nagyon köszönjük – a bölcsődés gyermekek nevében – Mindenkinek!

Ezt az összeget egyedi tervezésű, fából faragott rugós játszótéri játékokra fordítjuk, melyeket külön a mi igényünkre terveztek, készítettek az Ilona Malom Műhelyben.

Köszönjük minden kedves Támogatónknak, hogy adójuk 1%-ával közös céljaink megvalósításához idén is hozzájárulnak!

a kuratórium nevében Palaczkiné L. Melinda elnök

 

Óbudai Bölcsisekért Alapítvány
Székhelye: 1035 Budapest, Szél u. 23-25.
Adószáma: 18131419-1-41

Az Óbudai Bölcsisekért Alapítvány 2008-ban jött létre. Az Alapítvány célja elsősorban az Óbudai Egyesített Bölcsődék keretében működtetett bölcsődékben ellátott gyermekek szakmai és tárgyi ellátási színvonalának emelése. Ezen belül a bölcsődés gyermekek pihenő és játszókörnyezetének folyamatos fejlesztése, a bölcsődei környezet és a nevelés tárgyi és szakmai feltételeinek javítása, így a bölcsőde játékeszközeinek és könyvállományának folyamatos bővítése, az elavult eszközök cseréje, a kültéri és beltéri játszókörnyezet biztonságossá és egészségesebbé tétele és fejlesztése, a bölcsődei szakemberek szakmai ismereteinek bővítése.
Az Alapítvány célja másodsorban a bölcsődében ellátott gyermekek családjainak mentális támogatása.

Az Alapítvány tevékenységei:

  • A tények, -hogy főleg a nagyvárosokban, így Budapesten is az allergiában, a légzőszervi betegségekben szenvedők száma évről évre jelentős mértékben emelkedik- csak megerősítették a Kuratórium tagjait abban, hogy igény van a sószobák működtetésére. A bölcsődében a kisgyermekek napirendbe illesztve látogatják a sószobát betegség megelőzés céljából, kihasználva a sós klíma hörgőtágító, immunerősítő hatását. Alapítványunk 2015 decemberében a harmadik bölcsődei sószoba átadásával járult hozzá a kerületi kisgyermekek egészségvédelméhez.
  • Kiadásra került a szülők körében nagysikerű, „Süssünk, főzzünk valamit, azt is megmondjuk, hogy mit” szakácsfüzet, melynek 2. kötete már diétás recepteket is tartalmaz, tápanyagszámítással.
  • 2010-ben kiadtuk „A hangok ölelése bölcsődés korban” című DVD-t, ami a bölcsődében elhangzó mondókákat és énekeket tartalmazza.
  • 2010-ben az adventi készülődés jegyében a „Mit hoz az álom? Boldog Karácsonyt!” című vers és gondolat gyűjteményt.
  • 2011 második félévében a Vízorgona 1 és a Szél Bölcsőde játszókertjébe beépített játékokat vásároltunk, a hiányzó forrást az Önkormányzat 2011. évi Civil működési pályázatán nyert összegből fedeztük.
  • 2014-től bölcsődéinkben a Kerek zenekar minden csütörtökön elhozza hozzánk a népzene világát, hogy visszataláljunk gyökereinkhez. Mottónk: „A népdallal együtt nevelkedett a nyelv.”– Kodály Zoltán. Ezen kezdeményezés életre hívta az „Élő népzene a bölcsődében, népi bölcsisségek” című CD-t.
  • 2015.12.19-én az Óbudai Bölcsisekért Alapítvány kiadta az “Élő népzene a bölcsődében, népi bölcsisségek” második albumát is.